• betaalbaar design
  • perfect maatwerk
  • duurzaam materiaal
  • achteraf betalen
  • snelle levering

TOP 5 TIPS: voor een snelle halrenovatie in uw woning

8 maart 2018 -
TOP 5 TIPS: voor een snelle halrenovatie in uw woning

Hoe begint u met de make-over van uw hal?

Er wordt weleens gezegd: ‘Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.’ Bent u tevreden met de entree van uw woning? Of zou u graag iets willen veranderen? Wij geven u graag een aantal eenvoudige tips voor een snelle make-over van uw hal en entree. U kunt meteen aan de slag met uw halrenovatie; laat die voorjaarskriebels maar komen!

Tip 1: maak een keuze die stijlbepalend is

Maak eerst de keuze: gaat u voor een praktische indeling of stijlbewuste indeling van de entree en hal? Loop uw woning eens binnen en bekijk de ruimte als een gast. Kunt u uw jas bijvoorbeeld gemakkelijk kwijt, uw tas en/of schoenen? Welk gevoel ervaart u en is dit het gevoel dat u wilt overbrengen? Ga na welke interieurstijl bij u past en noteer welke elementen u tenminste terug zou willen zien en welke materialen. In woontijdschriften en op Pinterest kunt u veel inspiratie vinden voor uw halrenovatie.

Bijvoorbeeld: Industrial Design. Hier gaat het vooral om eenvoud met een robuust en rauw randje, beetje een oude fabriekslook. Kies dan voor grove en praktische meubels in materialen zoals onbehandeld hout, beton en staal of RVS.

Tip 2: Verbind de ruimte met de rest van uw woning

Heeft u in de rest van uw woning een bepaalde stijl of kleurenpalet gebruikt? Trek dit dan door naar de hal en entree. Zorg dat uw kleurenpalet voor de vloer, muren en meubilair niet meer dan drie tot vier kleuren bevat en combineer deze met basic wit voor een goede balans. Kleureninspiratie nodig? Bekijk dan eens deze pagina met voorbeelden. Óf neem een aantal kleurenstalen mee van de groothandel en probeer deze thuis eerst uit.

Tip 3: houd een grote schoonmaak

Vat de koe bij de horens en begin met een grote schoonmaak in uw hal. Maak alles goed schoon en gooi overbodige zaken weg. Komt u beschadigingen tegen of hebben de muren een nieuwe laag verf nodig? Werk dit dan meteen bij, zodat u met een leeg canvas kunt starten met het opnieuw inrichten van uw gang.

Tip 4: doe de werkzaamheden van uw halrenovatie niet alleen

Voer de make-over uit samen met uw partner of een vriend(din). Naast dat het werk sneller afkomt en dat het kostenbesparend is, is het ook nog eens gezellig om de werkzaamheden niet alleen te hoeven uit voeren.

Ook is het handig om een extra set handen te hebben bij het monteren van bijvoorbeeld een nieuwe deurgreep, een kapstok of fotolijsten tegen de muur. U wilt natuurlijk wel dat alles recht hangt. Een extra tip is dan ook om de posities eerst op de vloer of keuken tafel uit te zetten. Zo voorkomt u dat er onnodig gaten gemaakt worden in die pas geschilderde muur. Benieuwd hoe u de kapstokken van RVStrapleuning.nl monteert? Download dan onze de montageinstructie.

Tip 5: vergroot optisch de ruimte

Vergroot de ruimte van uw hal optisch door transparante materialen te gebruiken, bijvoorbeeld glas, en hang een spiegel op. Naast dat het heel handig is om nog een blik te werpen in de spiegel voor dat u de deur uitgaat, zorgt de spiegel voor een optische vergroting van de ruimte. Bovendien lijkt de ruimte niet alleen groter maar zorgt u ook voor meer weerkaatsing van licht, wat ook bijdraagt aan het vergroten van de hal.

Een warm welkom voor iedereen: uw renovatie is gereed voor dat u het weet

Met deze vijf eenvoudige tips is uw halrenovatie klaar voor dat u er erg in heeft. Het kost u misschien één dag maar brengt ook veel plezier met zich mee. Want wie wenst zich niet elke dag een warm welkom?

Vragen over het monteren van een van onze producten?

Heeft u vragen over het monteren van een kapstok, deurgreep of trapleuning? Of interesse in speciaal maatwerk? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze adviseurs staan u graag te woord en kunnen uw voorzien van passend advies en/of uw bestelling in ontvangst nemen.