• betaalbaar design
  • perfect maatwerk
  • duurzaam materiaal
  • achteraf betalen
  • snelle levering

Trapleuning monteren, Tips & Trickstrapleuning monteren vrouw

Met onze hulp kunt u gemakkelijk uw trapleuning monteren! Of uw kapstok en deurgreep. Volg onze aanwijzingen en uw maatwerk product is in een handomdraai gereed voor gebruik. Verras uw familie en vrienden!

Eerst nog uw trapleuning, kapstok of deurgreep inmeten? Lees bij inmeten hoe u dit gemakkelijk en snel uitvoert.

Trapleuning monteren in verschillende trappen

Elke trap is anders, dat heeft u vast ook gemerkt met het inmeten van uw trapleuningen.  De wijze van montage per leuning is vrijwel gelijk aan elkaar, eenmaal een dragers gemonteerd en de volgende zal zeker vlotter gaan. Het is mogelijk om een montage zelf uit te voeren, toch adviseren wij om altijd samen met iemand de trapleuning te monteren.

Afhankelijk van uw gemaakte keuzes in de uitvoering van uw trapleuning(en), monteert u deze op verschillende manieren. Lees daarom eerst altijd onze handleiding door voordat u start met uw trapleuning monteren. Dit geldt natuurlijk ook voor de montage van uw kapstok of handgreep. Deze kunt u gemakkelijk vinden bij de downloads.

trapleuning monteren

De verschillende leuningdragers

Totaal heeft RVStrapleuningen.nl vier verschillende leuningdragers. Bij de twee verschillende verlichtingssystemen zitten twee verschillende leuningdragers en wanneer u kiest voor geen verlichting heeft u nog twee stijlkeuzes in leuningdragers. Voor ieder wat wils dus. In de montage instructie is de bevestiging per leuningdrager omschreven.

Handig! Bij uw bestelling ontvangt u altijd standaard bevestigingsmateriaal. U kunt dus meteen aan de slag!

Een gebogen trapleuning

Het monteren van een gebogen trapleuning verschilt niet veel van het monteren van een rechte trapleuning. Belangrijk is dat u de gegevens van de inmeting erbij neemt en altijd de leuning op hetzelfde begin als eind punt hangt zoals u ingemeten heeft. Ook is het zeker bij gebogen leuningen erg handig om met een extra paar handen te werken. Dat maakt het allemaal net nog iets gemakkelijker en veiliger.

Trapleuning met LED verlichting

Nog even en uw trapsituatie is prachtig verlicht! Een trapleuning monteren met LED verlichting vereist even iets meer werk dan het monteren van een gewone trapleuning. Aandachtspunten zijn de aansluiting op de netspanning en de bochten indien van toepassing in uw situatie (alleen mogelijk bij de module LED systemen). Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat er nooit meer dan 24V aangesloten mag worden op uw LED systeem.
Tip: Zorg altijd dat u hulp heeft met het vasthouden en vastdraaien. Een extra paar handen zorgt naast extra grip ook voor een vlotte montage.

Monteren van een kapstok

De hoogte bepalen voor het monteren van een kapstok is vaak persoonlijk en ook afhankelijk van de samenstelling van uw gezin. De gemiddelde hoogte voor het monteren van kapstokken ligt daarom vaak tussen de 180-190cm. Bij het opmeten van deze hoogte adviseren wij gebruik te maken van een waterpas, zodat het geheel loodrecht tegen de muur komt. Bij uw bestelling zal er bevestigingsmateriaal zitten die u kunt gebruiken. Let wel, dat deze geschikt zijn voor steen of betonmuren.

Monteren van een deurgreep

Deurgrepen monteren is vergelijkbaar met de montage van een trapleuning met de Tango leuningdrager. Afhankelijk van uw keuze voor een dubbele of enkele greep monteert u deze gemakkelijk alleen of met een beetje hulp. De bevestiging is altijd blind en standaard worden onze producten geleverd met bevestigingsmateriaal voor deuren van max 40mm.

Persoonlijk advies of vragen?

Heeft u een vraag tijdens het monteren van uw trapleuning? Of heeft u een andere vraag over uw montage? Aarzel niet om ons contactformulier in te vullen of contact op te nemen via +31 (0)24 663 68 87 of mail naar info@RVStrapleuning.nl.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren