• betaalbaar design
  • perfect maatwerk
  • duurzaam materiaal
  • achteraf betalen
  • snelle levering

Trapleuning inmeten, Tips & Trickstrapleuning-inmeten-tafel

Een trapleuning inmeten lastig? Niet met onze hulp. Volg enkele richtlijnen en uw eigen ingemeten trapleuningen passen als gegoten in uw trapsituatie. Want ja, ook al lijken alle trappen hetzelfde te zijn: er kunnen alsnog verschillen in zitten. Daarom is het inmeten van elke trapleuning noodzakelijk en het versimpelt ook nog eens uw montage. Uiteraard vindt u informatie over het monteren van een trapleuning ook bij ons.

Trapleuning inmeten in verschillende trappen

Er bestaan een aantal verschillende trapsituaties. Deze zijn afhankelijk van de bouw van uw woning en in sommige gevallen ook uw eigen keuzes. Zie hierbeneden de meest voorkomende situaties. De wijze van inmeten per leuning is gelijk, maar deze situatieschetsjes kunnen u een beter beeld gegeven hoeveel leuningen u nodig heeft voor uw trapsituatie.  In het kort samengevat dient u bij elke leuning het begin en eind altijd op een hoogte van 90cm te markeren. Trek hiertussen een diagonale lijn, dit is uw leuning lengte. Voor nadere uitleg over bijvoorbeeld de bochten en het middelen van een leuning, lees onze handleiding(en) over het inmeten. Dit geldt natuurlijk ook voor de inmeting van uw kapstok of handgreep. Deze kunt u gemakkelijk vinden bij de downloads.

Trapleuning inmeten met dragers op bestaande punten

Bent u tevreden over de wijze van montage van uw oude leuningen? En gaat u de muren niet opnieuw schilderen of behangen? Dan kunt u ook de maatvoering doorgeven van uw oude leuningen of deze bij ons laten bezorgen voor namaak.

Wanneer u ook de dragers op de bestaande punten wenst, maak dan gebruik van ons wijzigingsformulier voor leuningdragers. Noteer hier de exacte afmetingen en wij zullen deze hanteren met de productie van uw maatwerk trapleuningen. Het formulier vindt u bij downloads en in de bestelmodule.

Trapleuning inmeten wanneer gebogen

Het komt regelmatig voor dat trapleuningen gebogen worden in de vorm van de trapwang. De trapwang is de zijkant van de trap en geeft de vorm aan van de trap. In sommige gevallen worden dan ook de leuningen gebogen. Dit kan op drie verschillende manieren; een holle buiging, een bolle buiging en een S-buiging. Waarom buigen? De leuningen worden vaak gebogen omdat anders de leuninghoogte verkeerd uitkomt. Bijvoorbeeld te laag of te hoog omdat de trap wel zo loopt.

Wanneer u uw nieuwe leuningen ook in gebogen uitvoering wenst, maak dan gebruik van onze inmeet-instructie voor gebogen trapleuningen en upload deze bij uw bestelling. Het is ook mogelijk om uw oude leuningen bij ons te laten bezorgen. De buiging zal dan nagemaakt worden.

Trapleuning inmeten met LED verlichting

Een trapleuning inmeten met LED verlichting verschilt weinig met het inmeten van een gewone trapleuning. Aandachtspunten zijn wel de mogelijke bochten(alleen bij de module systemen) voor de verbinding van het LED verlichtingssysteem en het bepalen van het elektra aansluitpunt voor de aansluiting op de netspanning van uw woning.

Aansluiting stroom

Standaard heeft altijd de eerste leuningdrager van uw trapleuning de stroomaansluiting. Deze drager heeft altijd een kantmaat van 20cm. Op het punt van de drager komt uit de trapleuning een 3 meter lange kabel welke u door de holle leuningdrager voert en aansluit op de stekkeradapter. Deze sluit u vervolgens aan in een stopcontact op lage spanning (maximaal 24V). Exacte positie van het stroompunt in de muur is afhankelijk van uw inmeting.

Wanneer u graag de stroomdoorvoer in een andere drager wenst of een wijziging wenst te doen in de afstand van de drager en eind leuning (kantmaat). Maak dan gebruik van het wijzigingsformulier, deze kunt u vinden bij de downloads en in de bestelmodule.

Inmeten van een kapstok

Bij en inmeten van een kapstok zijn twee maten van belang. De breedte en de diepte. De breedte van uw kapstok is afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw wensen in gebruik. De diepte van elke kapstok is te zien op de technische tekeningen per model.
Tip: Houd tijdens het inmeten van de kapstok rekening met eventuele opgaande deuren of andere meubilair zodat deze elkaar niet raken in gebruik. De standaard en minimale diepte van een kapstok met de optie voor kledinghangers is 32cm, zodat uw jassen vrij hangen en niet de muur raken.

Inmeten van een deurgreep

De lengte van deurgreep is te bepalen middels de functie en beschikbare ruimte. U kunt uw deurgreep verticaal maar, ook horizontaal monteren. Wanneer u deze wenst te gebruiken als een greep in bijvoorbeeld een badkamer volstaat vaak een lengte van 30cm. Bij een toepassing van een voordeur is een langere lengte aan te raden zodat deze mooi in verhouding staat met uw deur en iedereen hier gemakkelijk gebruik van kan maken, groot en klein. Maak in uw bestelling een keuze uit twee verschillende modellen (enkel en dubbel) én verschillende decors passend bij uw wensen.

Persoonlijk advies of vragen?

Heeft u een vraag tijdens het inmeten van uw product? Of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om ons contactformulier in te vullen of contact op te nemen via +31 (0)24 663 68 87 of per mail via info@RVStrapleuning.nl.

 

Bewaren

Bewaren